Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Voeding bij SaamnLeuk

Kwalitatief, lekker en gezond eten, met hier en daar een uitspatting. Tijdens de lunch zitten we gezellig aan tafel. Dit zijn namelijk de magische momenten waarbij fantasierijke gesprekjes ontstaan. En wat we nooit vergeten. Rust. Die pakken we er regelmatig even bij. Rustig je broodje eten.

Meer informatie

De pedagogisch medewerkers en kinderen eten met elkaar aan tafel. We blijven de kinderen stimuleren aan tafel te blijven zitten tijdens het eten. Ieder kind wordt hierin gehoord over de verhalen wat ze hebben beleefd.


Rust vinden we ook belangrijk omdat het daarna weer tijd is voor een activiteit. De kinderen kunnen weer lekker opladen voor de rest van de dag.


Wij stimuleren de kinderen om korstjes op te eten, maar dwingen niet. Tussendoortjes zijn verantwoord en lekker, zoals een biscuitje, soepstengel, ontbijtkoek, rozijntjes of rijstwafel.


In de zomer wordt er meer gedronken om uitdroging tegen te gaan. Dit houden we erg goed in de gaten. Kinderen kunnen altijd water drinken als zij daar behoefte aan hebben en bieden dit bij warm weer ook extra vaak aan.


Baby’s krijgen (in overleg met ouders) eten en drinken naar behoefte. We bieden daarnaast vers fruit (en zo nodig gepureerd).

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag vrijblijvend een rondleiding aan of neem contact met ons op