Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagindeling

Geen dag is precies hetzelfde bij SaamnLeuk. We hebben namelijk een bruisend activiteiten commité. Dit gezellige team weet als geen ander spelen en leren samen te smelten. Hiernaast plannen we altijd vaste momenten in die wel terugkomen, zoals de lunch. Even lekker rustig genieten. Bekijk hieronder een voorbeeld van een dag bij SaamnLeuk

Rooster

07.30 tot 09.00

We starten de dag met rustig binnen komen en lekker spelen. De ouders en pedagogisch medewerkers doen de overdracht en om 09:15 ruimen we met zijn allen het speelgoed op.

09.30 tot 10.00

We gaan met z’n allen aan tafel zitten. En zingen een “smakelijk eten” liedje. Daarna krijgen de kinderen verschillende soorten vers fruit en sap. We kletsen nog even met elkaar, zingen nog een paar liedjes of lezen een boekje. Na het eetmoment is het tijd voor een verschoningsronde, potje plassen of toiletbezoek voor wie naar het toilet wil.

10.30 tot 11.15

Tijd voor een activiteit. We gaan uit van de samenstelling van de groep en wat de groep op dat moment nodig heeft. De fijne motoriek stimuleren we door bijvoorbeeld knutselactiviteiten: knippen, plakken, verven of kleien. De grove motoriek stimuleren we met spelletjes, een hindernisbaan of bijvoorbeeld buiten tikkertje doen. Kinderen vinden het ook erg leuk om te dansen, springen of gymnastieken. Wanneer er veel kleine kinderen aanwezig zijn kan voorlezen en liedjes zingen ook al voldoende zijn. Soms gaan we op pad om een lekkere wandeling te maken, te spelen in de speeltuin of doen we een boodschapje in de winkel.

11.30 tot 12.30

Zodra de kleintjes zelfstandig kunnen zitten mogen ze met ons mee aan tafel eten. Of kijken ze toe vanuit hun newborn set. We zingen een “smakelijk eten” liedje. De kinderen eten de boterham met hartig beleg. We drinken een beker melk of water. Na het eetmoment is het weer tijd voor een verschoningsronde, potje plassen en toiletbezoek voor wie naar het toilet wil.

13.00 tot 15.00

Wie nog een middagslaapje nodig heeft, gaat nu lekker naar bed. We stimuleren zoveel mogelijk dat de kinderen zelf hun kleren uitdoen. Dit doen we dan ook vaak in een groepje, zodat ze ook naar elkaar kunnen kijken. Dan met de knuffel (en speen) van thuis, lekker naar bed. Voor de kinderen die geen middagslaapje nodig hebben is er een rustmoment. Bij een rustmoment kunnen kinderen vrij spelen op de groep. De groepsgrootte is vaak kleiner, dus wordt het vanzelf rustiger. Kinderen krijgen hierdoor minder prikkels. Speelgoed als puzzels, boekjes of fantasiespel krijgt hier de voorkeur.

15.00 tot 16.00

Gezamenlijk een cracker /liga /ontbijtkoek /rijstwafel /soepstengel /fruit en een beker sap /water /thee.

16.00 tot 16.30

Tijd voor een activiteit ( knutselen, muziek, voorlezen etc.) Of buiten spelen.

16.30 tot 18.00

Rond 16.30 uur doen we nog een verschoningsronde en toiletbezoek voor wie naar het toilet wil. Kinderen worden opgehaald. De kinderen kunnen in de tussentijd vrij spelen.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag vrijblijvend een rondleiding aan of neem contact met ons op