Daarom zijn wij SaamnLeuk!

 

SaamnLeuk is een kleinschalig kinderopvang binnen CBS de Regenboog. Een school waar elke kleur kan schitteren. Hoe prachtig is dat om daar een kinderopvang bij in te hebben?!

Het uitgangspunt van SaamnLeuk is dat kinderen zich er thuis voelen. Liefde en vertrouwen zijn twee kernwaarden die wij erg belangrijk vinden. Liefde is de basis van een fijne opvoeding waar pedagogisch medewerkers in de eerste levensjaren een belangrijke bijdrage aan leveren. Vertrouwen is belangrijk voor een gevoel van veiligheid en eigenwaarde.

Werken binnen de kinderopvang is voornamelijk dankbaar werk. Ouders vertrouwen ons hun kostbaarste bezit toe. Wij bieden professionele opvang aan, dat wil zeggen; dat er gediplomeerde pedagogisch medewerkers met een hart voor het kind op de groepen hebben staan. Leidsters die de kinderen zien, horen en volgen.

Wie zijn wij? SaamnLeuk

Marloes Sturing

32 jaar en trotse moeder van 2 kindjes en samenwonend met mijn partner in Bedum. Mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Dat een kind met een glimlach om zijn gezicht naar huis gaat, geeft mij een voldaan gevoel.

Inmiddels werk ik 12 jaar in de kinderopvang. 1,5 jaar geleden zijn Charlotta en ik gaan dromen over een nieuw avontuur. Een avontuur die snel op ons pad kwam. 26 augustus 2019 openden wij onze deuren voor de BSO en een jaar later de deuren voor onze mini SaamnLeukerds. Ik ben hier heel blij mee!

Het is belangrijk dat ouders een vertrouwde plek hebben waar zij met een gerust gevoel hun kind naar toe brengen. Een plek waar hun kind onbezorgd de wereld om hem heen kan ontdekken.

Ik wil dan ook niets liever mijn passie met jullie delen.

Charlotta Risteruw

34 jaar jong, moeder van twee kinderen samen met mijn lieve man woon ik in Groningen.

Inmiddels 12 jaar ervaring in de kinderopvang. Samen met Marloes ben ik deze superleuke uitdaging aangegaan en geniet er met volle teugen van. Elke dag is het weer een feest bij SaamnLeuk! Met de kinderen werken is altijd fijn. De eerlijkheid, gezelligheid, creativiteit maken het iedere dag weer een avontuur!

Pedagogisch Medewerksters

Judith Kruizinga

Getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen. Met heel veel liefde en plezier werk ik al meer dan 25 jaar in de kinderopvang. In al die jaren heb ik met alle leeftijden mogen werken. Ik heb heel veel geleerd en op allerlei groepen en vele andere onderdelen in de kinderopvang ervaring opgedaan.

Ook heb ik al eerder met Marloes en Charlotta heel fijn samen mogen werken en nu mag ik weer met hen samenwerken bij SaamnLeuk. SaamnLeuk waar ook ik het samen leuk zal krijgen met ieder kind, zijn/haar ouders of verzorgers en met mijn collega’s. Waar ook ik ieder kind zie, hoor en ga volgen. Ik gooi mijn tas met ervaring op mijn rug en ga met liefde deze nieuwe uitdaging aan!

Lotte Scheer

30 jaar en trotse moeder van een zoontje en woon samen met mijn partner in Bedum.

Ik heb 8 jaar lang met veel plezier mijn eigen gastouderopvang gehad en nu is het tijd voor een nieuwe, ontzettend leuke uitdaging. Elke dag is anders, ook al hebben we een vast dagritme. De ene keer zijn we met z’n allen piraten en prinsessen en op de andere dag lekker dansen op muziek of aan het knutselen aan tafel. Wat ik ontzettend leuk vind is dat we de ontwikkeling van elk kind van zo dichtbij kunnen meemaken en zien hoe de kinderen opgroeien tot kleuters die we voor kunnen bereiden op de basisschool.

We maken samen een onvergetelijke tijd van!

Marijke Baroni

Vanaf 17 augustus mag ik het SaamnLeuk-team gaan versterken op het kinderdagverblijf.

Ik woon samen met mijn man, onze 2 kinderen en 2 hondjes in Bedum.

Inmiddels werk ik alweer 14 jaar met heel veel plezier in de kinderopvang. Ik vind het een voorrecht om een poosje met kinderen mee op hun reis te mogen en een klein steentje bij te dragen aan hun basis voor de toekomst. Hun openheid, onbevangenheid en enthousiasme zorgen ervoor dat iedere werkdag voor mij een klein feestje is.

Dat ouders hun meest kostbare ‘bezit’ aan mij toevertrouwen vind ik na al die jaren nog steeds een prachtig compliment.

Maureen Pettinga

20 jaar oud, een fanatieke volleybalster en net afgestudeerd als pedagogisch medewerker niveau 3. Het komende jaar zal ik werken en leren gaan combineren met de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4.  Ik ben een spontane meid die veel voldoening uit het werken met kinderen haalt. In het dagelijks leven heb ik veel contact met kinderen van mijn oppasbaantjes en help mijn moeder met haar 3 pgb kinderen. Daarnaast heb ik op verschillende plekken stage gelopen, zoals kinderdagverblijven maar ook op de mytylschool in Haren (speciaal onderwijs).

Ik kijk er naar uit om het nieuwe avontuur met SaamnLeuk aan te gaan en kan niet wachten om alle kinderen en ouders te leren kennen!

Laura Hoeksema

24 jaar oud en wonend in Bedum. In juli 2020 ben ik afgestudeerd van de opleiding bachelor Social Work richting jeugdzorg en ik heb de diploma pedagogisch medewerker 4 op zak. In het werken met kinderen heb ik de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen ervaring opgedaan door middel van stages bij peuterscholen, BSO en schoolmaatschappelijk werk. Nu mag ik eindelijk beginnen in dit avontuurlijke werkveld bij het gezellige team van SaamnLeuk.

Ik heb altijd een passie gehad voor het werken met kinderen. De leuke gesprekjes en een kind van dichtbij zien groeien en ontwikkelen maakt dit vak zo bijzonder leuk. Ik kan niet wachten om iedereen te leren kennen en er een prachtige tijd van te maken!