wie zijn wij

Charlotta Risteruw en Marloes Sturing, vanuit een superleuke samenwerking op zoek naar een nieuwe uitdaging.  Wij zijn beide trotse moeders van twee kinderen. Samen zijn wij SaamnLeuk!

…Onze Kinderopvang…

Bij Saamnleuk hebben wij het samen leuk! Uw kind wordt bij SaamnLeuk gezien, gehoord en gevolgd. Deze visie wordt in de praktijk duidelijk doordat kinderparticipatie als belangrijk onderdeel wordt gezien. Kinderen denken mee over aankoop van speelgoed, activiteiten en regels.

 

Een startende kinderopvang (BSO) met oog voor het kind. Er is natuurlijk genoeg uitdagend speelgoed te vinden bij SaamnLeuk, maar er zullen nog meer aankopen gedaan worden. Hiermee wordt gewacht, want de stem van uw kind is belangrijk. Saamn zullen wij beslissingen maken waardoor uw kind met een prettig en veilig gevoel naar de opvang WIL komen.

Hoe wij met elkaar en het speelgoed omgaan kunnen de kinderen onder begeleiding goed zelf bedenken. De kinderen krijgen bijvoorbeeld de opdracht om 5 regels te bedenken. In deze regels komen de woorden ‘nooit en niet’ niet aan bod. Want bij SaamnLeuk denk je in mogelijkheden.  

 

Een schooldag is voor een kind zeer intensief en al deze prikkels moeten verwerkt worden. Het verwerken van deze prikkels wordt door ieder kind anders gedaan. Uw kind krijgt hiervoor de mogelijkheid om dat op zijn eigen manier te doen. Het voordeel van kleinschalig opvang is dat er ruimte is voor individualiteit. Wil uw kind rust, dan kan dat! Wil uw kind uitrazen, dan kan dat ook!

 

Werken binnen de kinderopvang is voornamelijk dankbaar werk. Ouders vertrouwen ons hun kostbaarste bezit toe. Wij bieden professionele opvang aan, dat wil zeggen; dat er gediplomeerde pedagogische medewerkers met een hart voor het kind op de groepen hebben staan. Leidsters die de kinderen zien, horen en volgen. Zien om wie ze zijn, Gehoord worden middels een luisterend oor en Volgen wat ze doen.

 

De BSO is een plek waar de kinderen ‘vrij’ zijn.

Vrij kunnen spelen, Vrij kunnen ontwikkelen doormiddel van activiteiten. Vrij zijn om hun eigen ‘ik’ te kunnen ontdekken en verder voortzetten. De kinderen kunnen ‘vrij’ spelen in een ruimte tussen 2 klaslokalen ook wel een leerplein genoemd. Het leerplein grenst aan de centrale hal, waar onze eigen kast staat met daarin een uitgebreid assortiment van spullen.   

 

Welke avonturen kun je op de BSO SaamnLeuk ontdekken;

  • de natuur in met je schep, emmer en insecten potje

  • racen, sporten, kleuren en spelletjes op het plein

  • knutselen met van alles en nog wat

  • fantasie speelgoed (playmobil, little petshop, blokken, kapla, klei, gezelschapsspellen ect.

  • chillen, lekker een tijdschrift of boek lezen, kleuren, tekenen of helemaal niets.