Voeding bij SaamnLeuk

De maaltijd die wij bij Kinderopvang SaamnLeuk niet verzorgen is het ontbijt. We gaan ervan uit dat ouders zelf zorgen voor een goed ontbijt, wat een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse voeding van kinderen. In overleg worden de groentehapjes en potjes warm eten tot de leeftijd van 1 jaar gegeven. Deze worden dan zelf meegebracht door ouders.

Onze prioriteit gaat uit naar kwalitatief, lekker en gezond eten, met hier en daar een uitspatting. De kinderen krijgen pas een tweede boterham als ze de eerste op hebben. Bij het eten, drinken de kinderen sap, water of melk. We houden er van om te experimenteren met eten en drinken. Door bijvoorbeeld munt of komkommer toe te voegen aan het drinkwater. Of een eitje, wrap in plaats van een boterham. Baby’s krijgen het eten en drinken naar behoefte en in overleg met ouder(s). Vers fruit wordt door ons verstrekt (en zo nodig gepureerd).

Flesvoeding
Doordat wij kleinschalige kinderopvang zijn, wordt gewenst dat ouders zelf flesvoeding meebrengen. Ouders mogen de juiste afgemeten hoeveelheid poedermelk in een melkpoedertoren of in verdeelpotjes meebrengen. Ouders nemen de eerste keer een fles met speen mee die op de opvang kan blijven. De flessen en spenen moeten daarbij schoon en gelabeld (naam kind) worden meegebracht.

Borstvoeding
De kolfflesjes dienen gelabeld te worden met de naam van het kind en datum en tijdstip van afkolven. Deze kunnen bij ons in de koelkast staan.

Zie ons uitgebreid protocol Protocol Voeding. fles & borst-voeding