Onze Visie – Zien, Horen en Volgen.

Zien
Om wie je bent. Geen enkel kind is hetzelfde, ieder kind is uniek. Ieder kind ontdekt de wereld om zich heen, zij ervaren avonturen en die vormen je tot een persoon, je mag er zijn! Wij willen ons richten op de kinderen; wij willen je graag begeleiden in de dagelijkse dingen, je liefde, veiligheid geven, zodat jij kan groeien tot je mooiste jij! Want jij bent jij en dat is goed!

Horen
Middels een luisterend oor, ook al kan je nog niet praten, we luisteren naar je als je iets probeert duidelijk te maken. Je krijgt een flesje, een aai over je bol, er wordt met je geknuffeld zodat jij je geborgen voelt. Je weet dat er mensen zijn die voor je zorgen en je voelt je gehoord dat geeft rust. Wanneer het kind zich gehoord voelt zorgt dit voor een goede binding. Deze binding is belangrijk om kinderen een gevoel van veiligheid te kunnen bieden

Volgen
Is observeren, door te observeren wordt duidelijk wat het kind doormaakt. Het kind doorloop een route in zijn eigen avontuur, wij volgen het kind en zorgt voor aansluiting en veiligheid. Het is mooi om te zien dat elk zijn eigen tempo heeft en avonturen anders ervaart. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat kinderen groeien, trots zijn op de belevenissen die zij meemaken, succes ervaring opdoen en zo vertrouwen in hun eigen kunnen te krijgen!