Hoe SaamnLeuk activiteiten aanbiedt

Binnen en Buiten spelen bij SaamnLeuk
De binnen ruimtes van SaamnLeuk Regenboog is onlangs gerenoveerd door CBS de Regenboog.
Tijdens deze renovatie is er rekening gehouden met de intrek van SaamnLeuk. De kinderopvang is voorzien van de slaapkamer en een eigen buitenruimte. De invulling van de ruimte is volledig door SaamnLeuk gecreëerd. Echter is er rekening gehouden met het uiterlijk van CBS De Regenboog. Een grootse school met een rustig karakter. Dit sprak ons aan, het rustige karakter hebben wij meegenomen in onze ideeën.
Kinderdagverblijf SaamnLeuk heeft een warme en liefdevolle omgeving. De inrichting en de kleuren zijn rustig.

De binnen ruimtes van SaamnLeuk Goud is voorzien van een ruime slaapkamer en een eigen buitenruimte. De invulling van de ruimte is volledig door SaamnLeuk gecreëerd. Het uitgangspunt is rust en fris, met een rustige basis worden fris en vrolijke kleuren toegevoegd waar de kinderen geïnspireerd raken. Kinderdagverblijf SaamnLeuk heeft een warme en liefdevolle omgeving gecreëerd.

Kinderen hebben genoeg energie van hun zelf en worden door onze rustige inrichting niet overprikkeld.
Wij vinden geborgenheid erg belangrijk. Wanneer een kind zich veilig voelt en merkt dat hij/zij wordt gezien gehoord en gevold, heeft het de rust om te groeien en te bloeien.

De ruimtes zijn voorzien van verschillende speelruimtes; een huishoek, een leeshoek en een open ruimte waar heerlijk gespeeld kan worden met verschillende doeleinden. Het eetgedeelte wordt tevens gebruikt voor knutselactiviteiten.
Er zijn veel gesloten opbergmogelijkheden, dat wil zeggen dat het speelgoed niet in zicht is. De kinderen worden hierdoor niet overprikkeld.

Buiten is goed voor de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden en dat doen wij vaak en graag. Weer of geen weer, buiten spelen kan eigenlijk altijd. Bij SaamnLeuk Regenboog grenst de buitenruimte aan het schoolplein met een eigen zandbak en keuken. Bij Goud is een natuurlijke speeltuin gecreëerd. Veel groen met een boot als zandbak. De kinderen kunnen bij ons buiten letterlijk op ontdekkingsreis.

Met basiselementen wordt de fantasie getriggerd.
Wil het kind rust, dan kan dat! Wil het kind uitrazen, dan kan dat ook! Veiligheid staat daarvoor bovenaan.

Zie ons uitgebreid Protocol binnen, buiten spelen & uitstapjes.