Voeding bij SaamnLeuk

De maaltijd die wij bij Kinderopvang SaamnLeuk niet verzorgen is het ontbijt. We gaan ervan uit dat ouders zelf zorgen voor een goed ontbijt, wat een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse voeding van kinderen.

De pedagogisch medewerkers en kinderen eten met elkaar aan tafel en de pedagogisch medewerkers stimuleren dat de kinderen aan tafel blijven zitten tijdens het eten. Het is belangrijk dat het gezellig is aan tafel, er kunnen gesprekjes gevoerd worden over wat de kindjes hebben beleeft.

Onze prioriteit gaat uit naar kwalitatief, lekker en gezond eten, met hier en daar een uitspatting. De kinderen krijgen pas een tweede boterham als ze de eerste op hebben. Bij het eten, drinken de kinderen sap, water of melk. We houden er van om te experimenteren eten en drinken. Door bijvoorbeeld munt of komkommer toe te voegen aan het drinkwater. Of een eitje, wrap in plaats van een boterham. We proberen te variëren, een ander stuk fruit/ beleg of groente.

Bij SaamnLeuk Spetters en Toppers vinden wij het leuk om activiteiten aan te bieden met eten als thema’s. Kinderen vinden het leuk om te bakken en koken en vooral uit eigen tuin is een toegevoegde stimulans. In de zomer wordt er meer gedronken om uitdroging te voorkomen. Dit houden we erg goed in de gaten. Kinderen kunnen altijd water drinken als zij daar behoefte aan hebben en wij zullen dit bij warm weer ook vaak aanbieden.