Binnen en Buiten spelen bij SaamnLeuk

De binnen ruimtes van SaamnLeuk is onlangs gerenoveerd door CBS de Regenboog. Tijdens deze renovatie is er rekening gehouden met de intrek van SaamnLeuk. De kinderopvang is voorzien van de slaapkamer en een eigen buitenruimte. De invulling van de ruimte is volledig door SaamnLeuk gecreëerd. Echter is er rekening gehouden met het uiterlijk van CBS De Regenboog. Een grootse school met een rustig karakter. Dit sprak ons aan, het rustige karakter hebben wij meegenomen in onze ideeën.

KDV

Kinderdagverblijf SaamnLeuk heeft een warme en liefdevolle omgeving. De inrichting en de kleuren zijn rustig. Kinderen hebben genoeg energie van hun zelf en worden door onze rustige inrichting niet overprikkeld. Wij vinden geborgenheid erg belangrijk. Wanneer een kind zich veilig voelt en merkt dat hij/zij wordt gezien gehoord en gevold, heeft het de rust om te groeien en te bloeien.

De buitenruimte van het kinderdag is aangrenzend. Hier kunnen de kinderen spelen in de zandbak of bij het buitenkeukentje. Daarnaast heeft het pleintje een klein schuurtje waar het nodig speelmateriaal in staat.

BSO

De binnen ruimte van de BSO is een gedeelde ruimte, namelijk het speellokaal / instroomgroep. Deze inrichting van school is eveneens rustig. Een schooldag is voor een kind zeer intensief en al deze prikkels moeten verwerkt worden. Het verwerken van deze prikkels wordt door ieder kind anders gedaan. Kinderen krijgen hiervoor de mogelijkheid om dat op hun eigen manier te doen.

Het speellokaal is omringt met ramen waardoor er veel licht is. In het speellokaal zijn klimmaterialen aanwezig. Tijdens de BSO is dit afgebakend zodat kinderen daar niet op klimmen. Om de ruimte sfeervol te maken, staan er verrijdbare meubels in. Veel speelgoed is opgeruimd in de BSO kast of op het kinderdagverblijf.

De buitenruimte van de BSO is ook een gedeelde ruimte, namelijk het schoolplein. Het schoolplein is voorzien van vele speeltoestellen waarvan de ondergrond van kunstgras is, dit is een zachtere ondergrond waardoor het risico wordt verkleint dat kinderen zich bezeren. Tevens is het plein voorzien van planten en bomen. Daarnaast is er plek om te voetballen en te basketballen.

Het voordeel van kleinschalig opvang is dat er ruimte is voor individualiteit. Wil het kind rust, dan kan dat! Wil het kind uitrazen, dan kan dat ook! Veiligheid staat daarvoor bovenaan.

Zie ons uitgebreid protocol binnen, buiten & uitstapjes. Protocol binnen, buiten spelen & uitstapjes